Advies

De werkzaamheden van Klooster Onderzoek & Eva vormen vaak een combinatie van onderzoek, advies en beleid. Opdrachten die uitgevoerd worden in teamverband, kunnen altijd rekenen dat deze expertisen vertegenwoordigd zijn in het team. Ook bij de opdrachten die Eva als zelfstandige adviseur oppakt zijn (oriëntatie) onderzoek en advies vaak met elkaar verwijzen. Haar expertise op het terrein van advies en beleid begon tijdens haar studie politicologie en bouwde zij in de loop der jaren via een breed scala aan (interim)functies en opdrachten.

Eva studeerde in 1991 als politicoloog af aan de Universiteit van Amsterdam. Kort daarna kwam zij in dienst bij de gemeente Amsterdam. Allereerst bij bureau Minderhedenbeleid en vervolgens als beleidsmedewerker in Amsterdam West. Deze laatste functie combineerde zij met freelance-onderzoekwerk. Voor Eva gingen onderzoek, advies en beleid toen al vaak hand in hand. Eva: als onderzoeker leer je de praktijk kennen, waardoor het werk als beleidsmedewerker en adviseur concreter wordt.

Als adviseur werd Eva gevraagd voor het verbeteren van de aansluiting van organisaties binnen de (jeugd)keten, als ook het verbeteren van de aansluiting tussen de behoeften van doelgroepen en aanbieders van (jeugd)zorgtrajecten. In 2018 werkte zij in de Amsterdamse wijk, die kort achter elkaar te maken kreeg met moorden op jonge buurtbewoners. Eva zocht op verzoek van de gemeente Amsterdam contact met moeders van slachtoffers en direct betrokkenen, organiseerde bijeenkomsten en adviseerde de gemeente over het aanbod voor vrouwen in een kwetsbare maatschappelijke positie.

Eva werkte als interim beleidsmedewerker / adviseur voorProvincie Noord-Holland , stadsdelen en gemeente Amsterdam en politie Amsterdam. Op dit moment werkt zij parttime als adviseur Inclusief werken voor afdeling Jeugd van de gemeente Amsterdam.