Onderzoek

Met interviewen is Eva direct na haar studie gestart. Naast haar werk voor de gemeente Amsterdam deed Eva freelance opdrachten voor o.a. de Erasmus Universiteit . Vanaf 1997 heeft zij zich volledig op onderzoek gericht. Dat jaar trad zij in dienst bij onderzoeksbureau DSP-groep, waar zij zich ontwikkelde tot senior-onderzoeker. Eva werkte bij DSP mee aan een groot aantal onderzoeken, waaronder naar Den Engh, Glen Mills, Nieuwe Perspectieven, MPG aanpak en pleegzorg.

Na zeven leerzame jaren bij DSP is Eva in 2005 voor zichzelf begonnen. Als zelfstandig onderzoeker werd Eva gevraagd om onderzoek te doen naar interculturele verhoudingen in het onderwijs, de lokale samenwerking rond de groepsaanpak en de zorgcoördinatie bij de ketenunits in Amsterdam. Naast haar activiteiten als zelfstandig onderzoeker, werkt Eva regelmatig mee aan grotere onderzoeken. In dezelfde periode coördineerde zij een samenwerkingsverband (stichtingVoorbeeld)  voor professionals gespecialiseerd grootstedelijke- en diversiteitvraagstukken. Eva coördineerde zowel onderzoek als projecten voor deze stichting. Producten van de stichting waarvan veel gebruik wordt gemaakt in het onderwijs, zijn de DVD’s over opvoeden en opgroeien en over ex-VMBO’ers.

Sinds 2016 is  Eva verbonden aan het Verwey-Jonker Instituut,  als senior-onderzoeker bij de afdeling Jeugd. In 2018 besloot zij op projectbasis met het instituut door te gaan, vanuit de wens om ook zelfstandig onderzoek te blijven doen. De laatste jaren werkt Eva samen met de zelfstandig onderzoekers via Het Onderzoekerscollectief en met de Universiteit van Maastricht.