Onderzoek

Met interviewen is Eva direct na haar studie gestart. Naast haar werk voor de gemeente Amsterdam deed Eva freelance opdrachten voor o.a. de Erasmus Universiteit . Vanaf 1997 besloot zij zich volledig op onderzoek te richten. Dat jaar trad zij in dienst bij onderzoeksbureau DSP-groep, waar zij zich ontwikkelde tot senior-onderzoeker. Eva werkte bij DSP mee aan een groot aantal onderzoeken, waaronder naar Den Engh, Glen Mills, Nieuwe Perspectieven en onderzoek naar pleegzorg.

Na zeven leerzame jaren bij DSP is Eva in 2005 voor zichzelf begonnen. Als zelfstandig onderzoeker werd Eva gevraagd om onderzoek te doen naar interculturele verhoudingen in het onderwijs, de lokale samenwerking rond de groepsaanpak en de zorgcoördinatie bij de ketenunits in Amsterdam. Naast haar activiteiten als zelfstandig onderzoeker, werkt Eva regelmatig mee aan grotere onderzoeken. In dezelfde periode coördineerde zij een samenwerkingsverband (stichtingVoorbeeld)  voor professionals gespecialiseerd grootstedelijke- en diversiteitvraagstukken. Eva coördineerde zowel onderzoek als projecten voor deze stichting. Producten van de stichting waarvan veel gebruik wordt gemaakt in het onderwijs, zijn de DVD’s over opvoeden en opgroeien en over ex-VMBO’ers, die samen met jongeren werden gemaakt. Deze DVD’s kunnen nog steeds via de mail worden besteld.

Sinds 2016 is  Eva verbonden aan het Verwey-Jonker Instituut. Zij werkte bijna twee jaar als senior-onderzoeker bij de afdeling Jeugd en besloot daarna om op projectbasis met het instituut door te gaan. Dit biedt de mogelijkheid van samenwerking met zowel onderzoekers van Verwey-Jonker, zelfstandig onderzoekers als met universiteit.